Инструкции за употреба и често задавани въпроси за ROMA ALU FS1510

Здрава и ефективна ютия

Ютия без пара Roma осигурява безупречно плъзгане благодарение на здравата алуминиева гладеща повърхност. Мощността от 1200 W осигурява бързо загряване, а термостатът позволява по-добър контрол на температурата, докато XL кабелът дава по-голяма свобода на движението.

Референтен код : FS3010E0

Инструкции и Ръководство

Често задавани въпроси

Трябва да внимавате и да използвате ютията си без рискове.

• От основна важност, никога не оставяйте горещя ютия без надзор.
Това е не само за избягване на прегряване на ютията или повърхността, върху която е поставена, но и за да се уверите, че никой няма да се изгори. Ако безопасността е едно от главните Ви притеснения, изберете ютия с функция за автоматично изключване.
Никога не оставяйте горещя ютия в обсега на деца или домашни любимци, които рискуват да я съборят и да се наранят.

• Както всеки електрически уред, никога не поставяйте ютията си във вода.

• Не използвайте ютия, която е падала на земята или е с повреден захранващ кабел. Ако имате и най-малките съмнения относно състоянието на ютията си, свържете се със сервизния център.

• Винаги изключвайте ютията си, преди да я оставите, почистите или пълните с вода (освен ако не е модел с изваждащ се резервоар за вода). Редовно проверявайте нивото на водата, за да се уверите, че винаги има достатъчно.
Плоча тип „Durillium“:
Почиствайте редовно плочата с влажна, неметална гъба. За по-лесно, непричиняващо ръжда почистване на плочата на Вашата ютия използвайте влажна гъба върху плочата докато е все още топла.
Ако почистването на замърсявания е проблем, използвайте стик, който е направен специално за почистване на плочи тип „Durillium“.

Плоча от неръждаема стомана:
Почистете плочата на Вашата ютия, когато е изстинала, с влажна кърпа или неабразивна гъба.

Самопочистваща се плоча:
Препоръчва се да използвате мека влажна кърпа върху топла плоча, за да не повредите повърхността.
Предупреждение: Използването на препарат за почистване на ютии ще повреди самопочистващото покритие на ютията.
Три възможни причини:
• Няма захранване: Проверете дали щепселът е правилно вкаран в контакта или опитайте да го поставите в друг контакт.
• Контролът на температурата е настроен на твърде ниско: Настройте го на по-висока температура.
• Автоматичният електронен прекъсвач* е активен: Раздвижете ютията си.
* В зависимост от модела
Всички ютии съдържат индикатор на термостата. Нормално е термостатът да се включва и изключва. Това показва, че термостатът работи и Вашата плоча се поддържа до желаната температура. Ако премигне светлинният индикатор за автоматично изключване, трябва да изключите тази функция. Това става с внимателно разклащане на ютията, което ще ѝ позволи да загрее отново.
След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
Не използвайте уреда. За да избегнете каквато и да било опасност, сменете кабела в одобрен ремонтен център.
Използвайте правилните температури на термостата за съответните платове. Причина за залепване може да бъде употребата на препарат за колосване. Ако желаете да използвате препарат за колосване, просто го напръскайте по обратната страна на дрехата, така че да няма контакт между плочата и него.
Колкото по-голяма в мощността, толкова по-бързо ютията ще достигне желаната температура.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Ако смятате, че някоя част липсва, обадете се на Центъра за обслужване на клиенти, за да Ви окажем необходимото съдействие.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.