Инструкции за употреба и често задавани въпроси за GENERATOR PRO PERFECT

Референтен код : DG8760F0

Инструкции и Ръководство

Често задавани въпроси

Изберете дъска с регулируема височина, за да я настроите според тялото си. Трябва да е стабилна и здрава, за да можете да поставите ютията върху нея.
Дъската трябва да е перфорирана, за да може парата да преминава през влакната в плата и да го омекотява за по-лесно гладене. Повърхността на дъската за гладене трябва и да е подходяща за пропускане на потока пара през нея.
Тази функция Ви дава възможност да гладите тъкани на място или върху закачалка.
За да направите това поставете бутона за температура в максимална позиция.
• Поставете дрехата на закачалка и нежно придърпайте тъканта с една ръка.
• Натиснете бутона за пара няколко пъти движете ютията отгоре надолу.
Тъй като парата е много гореща, тя омекотява нишките и премахва гънките.
Забележка: Никога не използвайте функцията за вертикална пара върху облечена дреха.
Да, защото парата се генерира в отделна зона, извън плочата на ютията. Това Ви позволява да получите пара дори при настройка за най-слабо нагряване, напр. коприна. И все пак, когато бутон за контрол на температурата е поставен на настройка за най-слабо нагряване, трябва да настроите и контролния бутон за изпускане на пара (в зависимост от модела) на най-слаба позиция, в противен случай в парата ще се появят капчици вода.
За да избегнете повреда на плочата, спазвайте тези съвети:
• Винаги поставяйте ютията на поставката й или на основата ѝ (в зависимост от модела),
• Избягвайте да гладите върху абразивни елементи (копчета, ципове и др.),
• Никога не почиствайте плочата на ютията си с абразивни или метални гъби.
Лъскави петна могат да се появят по някои платове, особено тъмни. Препоръчваме да гладите тъмни дрехи от опаковата страна и като използвате правилната температура.
Ако гладите дрехи от смесени тъкани, настройте температурата за най-чувствителната тъкан.
Важно! На ютията е нужно повече време да изстине, отколкото да се нагрее. Препоръчваме да започнете с материи, които се гладят на ниска температура.
Чешмяна вода:
Вашият уред е предназначен да работи с чешмяна вода. Ако Вашата вода е много твърда (твърдост, по-висока от 30°f или 17°dH или 21°e), смесете 50% чешмяна вода с 50% дестилирана вода (може да се намери по магазините).
В някои крайбрежни райони съдържанието на сол във водата може да е високо. В този случай използвайте само дестилирана вода.

Уреди за омекотяване на вода:
Има няколко вида уреди за омекотяване на вода и водата в повечето от тях може да се използва с парочистачката. Въпреки това някои уреди за омекотяване на вода, особено тези, които използват химикали като сол, могат да станат причина за появата на бели или кафяви петна. Това важи по-специално за филтриращите кани.
Ако срещнете такъв проблем, препоръчваме да се опитате да използвате нетретирана чешмяна вода или бутилирана вода.

Запомнете:
Никога не използвайте дъждовна вода, чиста деминерализирана вода или чиста дестилирана вода от магазина или вода, съдържаща добавки (като нишесте, парфюм или вода за домашни уреди). Такива добавки могат да повлияят на свойствата на парата и при високи температури да образуват отлагания в камерата на парогенератора, които е възможно да оцветят прането и да доведат до преждевременно износване на уреда.
Преди да правите каквото и да било по поддръжката, уверете се, че уредът е изключен и че плочата, резервоарът и ютията са изстинали (най-малко 2 часа след гладене).
Не използвайте какъвто и да било почистващ препарат или продукт за почистване на котлен камък за почистване на плочата или на основния уред. Никога не поставяйте ютията или нейния основен корпус под течаща вода.
Почистване на основния корпус:
• Избърсвайте от време на време пластмасовите части, като използвате леко влажна мека кърпа.
Поддържане на водния резервоар (веднъж месечно):
• Моля, обърнете внимание: За да удължите ефективната работа на резервоара и за да предотвратите отлагането на варовик, трябва да изплаквате резервоара след всяко 10-то ползване (близо веднъж месечно).
• Проверете дали генераторът е студен и изключен от повече от 2 часа.
• Бавно развийте капачката на водния резервоар. Ако резервоарът на Вашия генератор има колектор против варовик, извадете го и го изплакнете под течаща вода преди да го поставите обратно в резервоара.
• Използвайте кана, за да напълните резервоара с чешмяна вода докато е 3/4 пълен.
• Разклатете леко основния корпус за няколко секунди и след това излейте водата обратно в мивката.
• За най-добри резултати препоръчваме да повторите тази операция.
Ако живеете в район с твърда вода, правете това по-често. Преди всичко не използвайте никакви продукти против варовик за почистване на резервоара, тъй като те могат да го повредят.
За генератора на пара не е нужна операция по отстраняване на котлен камък, но все пак можете да изплаквате водния резервоар на всеки 10 употреби (вж. наръчника на потребителя).
Никога не използвайте вещество против котлен камък или оцет, когато изплаквате нагревателя: могат да го повредят.
• Модели с колектор за котлен камък : Изплакнете колектора за котлен камък под течаща вода. Следващият път, когато използвате генератора си, натиснете бутона „Restart“ (рестартиране), за да изключите оранжевия светлинен индикатор на „Anti-calc“ (в зависимост от модела).
• Модели без колектор за котлен камък: - Изплакнете водния резервоар. Следващият път, когато използвате генератора си, натиснете бутона „Restart“ (рестартиране), за да изключите оранжевия светлинен индикатор на „Anti-calc“ (в зависимост от модела).
Плоча тип „Durillium“:
Почиствайте редовно плочата с влажна, неметална гъба. За по-лесно, непричиняващо ръжда почистване на плочата на Вашата ютия използвайте влажна гъба върху плочата докато е все още топла.
Ако почистването на замърсявания е проблем, използвайте стик, който е направен специално за почистване на плочи тип „Durillium“.

Плоча от неръждаема стомана:
Почистете плочата на Вашата ютия, когато е изстинала, с влажна кърпа или неабразивна гъба.

Самопочистваща се плоча:
Препоръчва се да използвате мека влажна кърпа върху топла плоча, за да не повредите повърхността.
Предупреждение: Използването на препарат за почистване на ютии ще повреди самопочистващото покритие на ютията.
Не. В началото, когато използвате генератора за пара, може да чувате шум от изпомпване или вибрация заедно с щракащ звук. Това е напълно нормално, просто помпата подава вода към резервоара или се отваря клапата за пара.
След изплакване на резервоара трябва да натиснете и да задържите бутона за рестартиране за около 3 секунди, за да спре мигането на светлинния индикатор.
Тапата на клапата против варовик може да е затегната неправилно или уплътнението от вътрешната страна да се е износило.
Да. И все пак, ако забележите, че парният маркуч е повреден, дайте го за ремонт при одобрен обслужващ партньор.
Поставете контрола на температурата на ютията на вида плат, който ще се глади, и настройте изпусканата пара (ако контролът на температурата е на „Synthetics“ (синтетични тъкани), настройката за пара трябва да е на „MIN“).
Това е нормално. Вашата ютия произвежда много пара; тя се кондензира върху дъската. Някои капки вода могат да се появят под дъската за гладене и да паднат на пода.
Ако водният резервоар не работи или червеният светлинен индикатор на контролния панел светва, въпреки че все още има вода в резервоара, препоръчваме да проверите дали резервоарът не е празен. Можете да проверите и дали подвижният воден резервоар (в зависимост от модела) е здраво натиснат на място и да натиснете бутона „Restart“ (рестартиране), намиращ се на контролния панел. Освен това контролният бутон за изпускане на пара може да е настроен на минимум (в зависимост от модела); затова завъртете бутона, за да увеличите парата.
Ако червеният индикатор за вода мига, няма вода в резервоара за вода или резервоарът не е напълно или солидно натиснат надолу.
Това може да се дължи на:
• Опит за използване на пара, преди ютията да е достатъчно гореща. В зависимост от модела на генератора, когато гладите при ниска температура, намалете изпусканата пара от бутона за контрол на парата на контролния панел. Изчакайте светлинният индикатор за контрол на температурата на ютията да изгасне, преди да гладите.
• Водата може също да се е кондензирала в тръбите, тъй като използвате пара за първи път или не сте използвали известно време. В такъв случай дръжте ютията далеч от дъската за гладене и натиснете бутона за контрол на парата, докато не изпусне пара.
• Прекалена употреба на функцията „Turbo steam“ (турбо пара) може да охлади плочата на ютията. В такъв случай спрете да използвате функцията „Turbo steam“ (турбо пара) и оставете светлинния индикатор за контрол на температурата на ютията да се включи и да изгасне отново, преди пак да използвате тази функция.
• Водният резервоар може да е прекалено пълен. Не го пълнете съвсем догоре.
Активирал се е механизмът за безопасност на генератора. Трябва да занесете генератора за проверка от оторизиран сервиз.
• Използвате химически продукти за премахване на котлен камък или добавки във водата. Никога не трябва да сипвате подобни продукти във водния резервоар. В такъв случай се свържете с одобрен сервизен център.
• Прането Ви не се е изплакнало достатъчно или гладите нова дреха, преди да я измиете. Уверете се, че сте изплакнали добре дрехите си, за да се отстранят остатъците от сапун или от химикали от новите дрехи, които биха могли да залепнат за ютията.
• Ютията е прекалено гореща, вижте препоръките относно настройките за температурен контрол в ръководството за продукта.
• Използвате препарат за колосване. Напръсквайте препарата за колосване само от задната страна на плата, който ще гладите.
Някои перални нишестета и синтетични фибри може да залепнат по повърхността на ютията. Моля, почистете повърхността.
Вътрешните части може да издават метални звуци, когато температурата се променя. В това няма нищо нередно.
Да. Това е нормално. Това е поради навлизането на студена вода във водния резервоар, който съдържа гореща вода.
След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
Не използвайте уреда. За да избегнете каквато и да било опасност, сменете кабела в одобрен ремонтен център.
Не. Налягането е относително ниско. Вашият уред има две системи за безопасност.
• Клапа предпазва от излишно налягане и в случай на неизправност на уреда позволява извеждането на излишната пара.
• Термопредпазител против прегряване.
Парогенераторът представлява най-мощната ютия, която генерира огромни количества мощна пара в отделно обособен резервоар и изпомпва тази пара постоянно и равномерно през плочата на ютията направо върху дрехите. Ползата е, че това намалява наполовина времето за гладене и води до фантастичен резултат от гладенето. Парната станция е като обикновена ютия, но с по-голям резервоар за вода. Водата се изпомпва в ютията и парата се генерира в ютията, а не в отделно обособен резервоар. Потокът на парата е постоянен, но не е мощен като при генератора на пара.
Формирането на варовик се избягва, защото водата не е в пряк контакт с нагревателя, който се намира извън резервоара. Въпреки това резервоарът трябва да се изплаква след 10 използвания, за да избегнете натрупване на котлен камък.
Не. Двата кабела са изолирани поотделно; обезопасени са и са щателно проверени. И все пак, ако забележите, че кабелът е повреден, дайте го за ремонт в одобрен ремонтен център.
Функцията „ECO“ (еко) Ви позволява да намалите консумацията на енергия. Това означава, че се използва по-малко електричество и следователно се генерира малко по-малко пара.
Тази система предотвратява запушване на плочата. Нейното активно покритие отстранява влакната и замърсяванията, които често залепват върху плочата и водят до намаляване на плъзгането.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Ако смятате, че някоя част липсва, обадете се на Центъра за обслужване на клиенти, за да Ви окажем необходимото съдействие.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.