Инструкции за употреба и често задавани въпроси за ПАРОГЕНЕРАТОР EXPRESS ANTI-CALC SV8011E0

Висока мощност, лесна употреба

С пара, която е достатъчно мощна за премахване на гънки от всяка тъкан, парогенератор Express постига бързи и надеждни резултати с нов подвижен колектор за котлен камък за лесна поддръжка и дълготрайна ефективност. Високо ефективната парна станция разполага със система без настройка за осигуряване на безопасно гладене без риск от изгаряне, докато усъвършенстваната технология на гладещата плоча осигурява безупречно плъзгане.

Референтен код : SV8011E0

Инструкции и Ръководство

Често задавани въпроси

Изберете дъска с регулируема височина, за да я настроите според тялото си. Трябва да е стабилна и здрава, за да можете да поставите ютията върху нея.
Дъската трябва да е перфорирана, за да може парата да преминава през влакната в плата и да го омекотява за по-лесно гладене. Повърхността на дъската за гладене трябва и да е подходяща за пропускане на потока пара през нея.
За да избегнете повреда на плочата, спазвайте тези съвети:
• Винаги поставяйте ютията на поставката й или на основата ѝ (в зависимост от модела),
• Избягвайте да гладите върху абразивни елементи (копчета, ципове и др.),
• Никога не почиствайте плочата на ютията си с абразивни или метални гъби.
Лъскави петна могат да се появят по някои платове, особено тъмни. Препоръчваме да гладите тъмни дрехи от опаковата страна и като използвате правилната температура.
Ако гладите дрехи от смесени тъкани, настройте температурата за най-чувствителната тъкан.
Важно! На ютията е нужно повече време да изстине, отколкото да се нагрее. Препоръчваме да започнете с материи, които се гладят на ниска температура.
Парата е повече или по-малко в зависимост от настройката на температурата на ютията. Препоръчваме да използвате пара от време на време, в случай че зададената температура на ютията е на ниска настройка, в противен случай по прането може да се появят капки вода.
Преди почистване се уверете, че уредът е изключен и че плочата на ютията и плочата за поставяне са студени.
Не използвайте какъвто и да било почистващ препарат или продукт за премахване на котлен камък за почистване на плочата или основния корпус. Никога не поставяйте ютията или нейния основен корпус под течаща вода.

• Почистване на основния корпус:
Почиствайте от време на време пластмасовите части с леко влажна мека кърпа.

• Почистване на колектора за котлен камък:
Изчакайте, докато уредът остане изключен за поне 1 час.
Отстранете колектора за котлен камък, като повдигнете и завъртите перката на четвърт оборот.
Изплакнете колектора за котлен камък под чешмата и го поставете обратно в ютията.

• Самопочистване на плочата (в зависимост от модела):
Когато индикаторът за функцията против котлен камък мига, изпълнете стъпките, описани в този видеоклип.
Това е нормално. Вашата ютия произвежда много пара; тя се кондензира върху дъската. Някои капки вода могат да се появят под дъската за гладене и да паднат на пода.
• Използвате химически продукти за премахване на котлен камък или добавки във водата. Никога не трябва да сипвате подобни продукти във водния резервоар. В такъв случай се свържете с одобрен сервизен център.
• Прането Ви не се е изплакнало достатъчно или гладите нова дреха, преди да я измиете. Уверете се, че сте изплакнали добре дрехите си, за да се отстранят остатъците от сапун или от химикали от новите дрехи, които биха могли да залепнат за ютията.
• Ютията е прекалено гореща, вижте препоръките относно настройките за температурен контрол в ръководството за продукта.
• Използвате препарат за колосване. Напръсквайте препарата за колосване само от задната страна на плата, който ще гладите.
Някои перални нишестета и синтетични фибри може да залепнат по повърхността на ютията. Моля, почистете повърхността.
Вътрешните части може да издават метални звуци, когато температурата се променя. В това няма нищо нередно.
След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
Не използвайте уреда. За да избегнете каквато и да било опасност, сменете кабела в одобрен ремонтен център.
Не. Нормално е да има шум или вибрация, когато се активира парата. Използването на парата задейства функционирането на електрическа помпа.
При зададена ниска температура на парата (в зависимост от модела, ако температурата може да се регулира) използвайте пара от време на време.
Температурата на ютията ви е зададена на твърде ниска степен и това не ви позволява да имате пара.
Да, съвсем нормално е. Потокът на водата позволява почистването на вътрешността на плочата.
Трябва да изпълните операцията за самопочистване на плочата. Вижте глава „Поддръжка и почистване”, „Как да отстраня котления камък от парогенератора?”
Да, съвсем нормално е. Операцията за самопочистване задейства електрическата помпа.
Не. Двата кабела са изолирани поотделно; обезопасени са и са щателно проверени. И все пак, ако забележите, че кабелът е повреден, дайте го за ремонт в одобрен ремонтен център.
Тази система предотвратява запушване на плочата. Нейното активно покритие отстранява влакната и замърсяванията, които често залепват върху плочата и водят до намаляване на плъзгането.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.
Ако смятате, че някоя част липсва, обадете се на Центъра за обслужване на клиенти, за да Ви окажем необходимото съдействие.